Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Om din forskning involverar människor, persondata eller djurförsök kan du behöva begära etikprövning.

Mer information om när och hur du ansöker om etikprövning finns på Lunds universitets sida om forskningsetik samt på Etikprövningsmyndighetens webbsida.

Lunds universitets sida om forskningsetik

Etikprövningsmyndighetens webbsida

En datahanteringsplan utgör en bra utgångspunkt för en ansökan om etikprövning och är ett exempel på hur man kan återanvända informationen där.

Din datahanteringsplan

Observera att en ansökan om etikprövning är förknippad med en kostnad och att det kan dröja innan du får ett beslut. De flesta forskningsfinansiärer täcker denna kostnad om man tagit med den i budgeten.

Behöver studenter ansöka om etikprövning för sina uppsatsarbeten? Normalt sett inte men det finns undantag. Mer information om detta finns på Lunds universitets sida om etikprövning för studenter.

Lunds universitets sida om etikprövning för studenter

Kontakt

Frågor?

Hör av dig på ref [at] sambib [dot] lu [dot] se
eller direkt till:

Bibliotekarie:
ann-sofie [dot] zettergren [at] sambib [dot] lu [dot] se (Ann-Sofie Zettergren)
Telefon: 046-222 16 92

maja [dot] carlson [at] sambib [dot] lu [dot] se (Maja Carlson)
Telefon: 046-222 09 94

sara [dot] rondahl [at] ch [dot] lu [dot] se (Sara Rondahl)
Telefon: 042- 35 65 73