Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Hämta och lämna böcker

Hämta direkt

När det står i LUBcat att boken finns på "Sambib" under rubriken "Finns på hyllan" kan du hämta den själv. Se karta över biblioteket.

För det mesta står boken placerad på författarens efternamn. Undantagen utgörs av de böcker som har en redaktör (editor) eller om boken har fler än tre författare, i dessa fall placeras boken på titeln i hyllan.

Hämta boken på annat bibliotek inom Lunds universitet

Du kan i de flesta fall få boken skickad till valfritt bibliotek inom Lunds universitet med vår transportservice. Du beställer fram boken i LUBcat. Vissa begränsningar finns.

Reservationshyllan

Hämta via ombud

Du kan skicka ett ombud för att hämta dina beställda böcker. Ombudet behöver ha ditt lånekort och din legitimation samt sin egen legitimation med sig.

Beställa fram från magasin

Om det i LUBcat står att boken är placerad i något av våra magasin måste den beställas fram via LUBcats beställningsknapp som finns i varje post.

När boken finns att hämta skickas ett meddelande till den mejladress som finns registrerad i ditt lånekonto.

Beställer du en tidskrift från vårt magasin finns den framtagen i vår låneexpedition nästa vardag kl. 12. Tidskrifter skickas inte till andra bibliotek.

Återlämna böcker

Du kan bara återlämna böcker under bibliotekets öppettider, vi har inget bokinkast. Närmaste bokinkast, från Sambib räknat, finns på Universitetsbibliotekets västra gavel. Böcker som läggs i bokinkast återlämnas i systemet följande arbetsdag. Kursböcker som då är försenade genererar förseningsavgift.

Böcker, lånade på något av biblioteken vid Lunds universitet, kan återlämnas på vilket av dessa bibliotek som helst. Se övriga bibliotek inom Lund universitets och deras öppettider här.

Om du inte har möjlighet att lämna böckerna på något av våra bibliotek kan du även skicka dem till oss. Vår postadress hittar du här.

Sidansvarig: