Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Hämta och lämna böcker

Hämta direkt

När det står i Lovisa att boken finns på "Sambib" eller "Sambib kursbok" och är tillgänglig kan du hämta den själv på hyllan. 

För det mesta står boken placerad på författarens efternamn. Undantagen utgörs av de böcker som har en redaktör (editor) eller om boken har fler än tre författare, i dessa fall placeras boken på titeln i hyllan.

Hämta boken på annat bibliotek inom Lunds universitet

Du kan i de flesta fall få boken skickad till valfritt bibliotek inom Lunds universitet med vår transportservice. Du beställer fram boken i Lovisa. Vissa begränsningar finns.

Läs mer om bibliotekens transportservice här.

Reservationshyllan

Beställa fram från magasin

Om det i Lovisa står att boken är placerad i något av våra magasin måste den beställas fram via Lovisas beställningsknapp som finns i varje post.

Det skickas ut ett meddelande när boken finns att hämta, om du har anmält en e-postadress i din låntagarinformation.

Beställer du en tidskrift från vårt magasin finns den framtagen i vår låneexpedition nästa vardag kl. 12. Tidskrifter skickas inte till andra bibliotek.

Återlämna böcker

Du kan bara återlämna böcker under bibliotekets öppettider, vi har inget bokinkast. Närmaste bokinkast, från Sambib räknat, finns på Universitetsbibliotekets västra gavel. Böcker som läggs i bokinkast återlämnas i systemet följande arbetsdag. Kursböcker som då är försenade genererar förseningsavgift.

Böcker, lånade på något av biblioteken vid Lunds universitet, kan återlämnas på vilket av dessa bibliotek som helst. Se övriga bibliotek inom Lund universitets och deras öppettider här.

Om du inte har möjlighet att lämna böckerna på något av våra bibliotek kan du även skicka dem till oss. Vår postadress hittar du här.

Sidansvarig: