Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hämta och lämna böcker

Hämta direkt

När det står i LUBcat att boken finns på "Sambib" under rubriken "Hämta själv på hyllan" kan du alltså hämta och låna den själv. 

Se karta över biblioteket

För det mesta står boken placerad på författarens efternamn. Undantagen utgörs av de böcker som har en redaktör (editor) eller om boken har fler än tre författare, i dessa fall placeras boken på titeln i hyllan.

Du lånar sedan boken i vår självbetjäningsautomat.

Hämta boken på annat bibliotek inom Lunds universitet

Du kan i de flesta fall få boken skickad till valfritt bibliotek inom Lunds universitet med vår transportservice. Du beställer fram boken i LUBcat. Vissa begränsningar finns.

 

På bilden ser du reservationshyllan där du hämtar dina böcker. Foto. Adam Turic.

 

Hämta via ombud

Du kan skicka ett ombud för att hämta dina beställda böcker. Ombudet behöver ha ditt lånekort och din legitimation samt sin egen legitimation med sig.

Beställa fram från magasin

Om det i LUBcat står att boken är placerad i något av våra magasin måste den beställas fram via LUBcats beställningsknapp som finns i varje post.

När boken finns att hämta skickas ett meddelande till den mejladress som finns registrerad i ditt lånekonto.

Återlämna böcker

Du återlämnar böcker i vår självbetjäningsautomat, under bibliotekets öppettider. Vi har inget bokinkast. Närmaste bokinkast, från Sambib räknat, finns på Universitetsbibliotekets västra gavel. Böcker som läggs i bokinkast återlämnas i systemet följande arbetsdag. Kursböcker som då är försenade genererar förseningsavgift.

Böcker, lånade på något av biblioteken vid Lunds universitet, kan återlämnas på vilket som helst av dessa bibliotek.

Se övriga bibliotek inom Lund universitets och deras öppettider här

Om du inte har möjlighet att lämna böckerna på något av våra bibliotek kan du även skicka dem till oss.

Vår postadress hittar du här