Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Låna som distansstudent

Om du är antagen till någon av Samhällsvetenskapliga fakultetens ordinarie distansutbildningar och av olika skäl inte kan besöka oss på plats kan du ändå utnyttja bibliotekets tjänster. Nedanstående service gäller inte campusutbildningar som tillfälligt ges digitalt.

Lånekonto

Har du inte redan ett lånekort vid Lunds universitets bibliotek, gå till bibliotekskatalogen LUBcat, klicka på "Registrera ett nytt konto", och logga in med ditt studentkonto.

Bibliotekskatalogen LUBcat

När du har gjort detta, skicka ett meddelande till distans [at] sambib [dot] lu [dot] se (distans[at]sambib[dot]lu[dot]se)

Ange namn, personnummer, adress, e-postadress samt vilken kurs du läser (ange kurskod). Vi aktiverar därefter ditt lånekonto.

Här kan du se de lånevillkor som gäller för biblioteken vid Lunds universitet (PDF, 581 kB, ny flik)

Låna

Du kan få boken hemskickad

När ditt lånekonto är aktiverat kan du få litteratur hemskickad, under förutsättning att den är till hemlån. Vi skickar enbart inom Sverige. Referensböcker och tidskrifter tillhör sådant material som ingen får låna hem. Det går bra att beställa både kurslitteratur och annan litteratur från Sambibs samlingar. Lånetiden på kurslitteratur är 14 dagar plus några extra dagar för postgången. Övrig litteratur får du låna i minst 4 veckor och max sex månader.

Du står för portot vid återlämning

Observera att du står för portokostnaderna när du skickar tillbaka boken. Skickar du tillbaka kurslitteraturen för sent tillkommer en förseningsavgift på 10 kr/dag och bok.

Sök upp boken i katalogen och mejla oss

Våra böcker hittar du i bibliotekskatalogen LUBcat. När du letat upp vad du önskar och förvissat dig om att materialet är tillgängligt skickar du e-post till ovanstående adress. Ange författare och titel samt om du önskar en viss upplaga. Om en bok du önskar är utlånad och du vill köa på den så meddela även detta på e-postadressen ovan.

Bor du i närheten?

Har du möjlighet att använda något av biblioteken vid Lunds universitet, till exempel i Malmö eller Helsingborg, behöver du inte göra distanslån, utan kan beställa böcker direkt i LUBcat till valfritt bibliotek. Innan du kommer till biblioteket behöver du hämta ut ett LU-kort på en kortstation.

Förnya lån

Böckerna från Sambib lånas om automatiskt innan lånetiden går ut, om ingen står i kö. De lånas om maximalt 5 gånger. 

Läs här om hur dina lån kan förnyas

Övrigt

Lunds universitets elektroniska resurser är samlade i den gemensamma ingången LUBsearch. Här hittar du bland annat de elektroniska tidskrifter och databaser som Lunds universitet prenumererar på. Logga in till våra tjänster i LUBsearch med ditt studentkonto. Användarnamn och lösenord skickas till dig när du har registrerat dig vid Lunds universitet. Fler tips och vägledningar hittar du under rubriken Söka i menyn ovan.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakt

Bibliotekarie:
Ellen Fall

E-post:
distans [at] sambib [dot] lu [dot] se