Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Filmer för undervisning

Sambibs filmbibliotek

Lärare på våra institutioner har möjlighet att låna filmer med institutionella visningsrättigheter. Filmerna skickas med internposten efter bokning (kontakta Linda Leveau) eller hämtas på Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek.

Till filmbiblioteket

UR Access

UR Access är en databas med Utbildningsradions filmer, TV- och radioprogram.

Lunds universitet är anslutet till UR Access vilket ger tillgång till flertalet av UR:s tv- och radioprogram som sänts sedan 2001. Genom streaming kan du se och lyssna på programmen direkt via Internet. Filmerna visas i Windows Media Player eller Quick Time Player och fungerar både i PC och Mac.

Sök bland Utbildningsradions resurser via UR Access

Filmer i informationskompetens

Behöver dina studenter en uppfräschning i informationssökning och referenshantering? Funderar du på att använda ett flipped classroom upplägg? Vi producerar egna filmer på biblioteket. Ta en titt på vår kanal.

Sambibs YouTube-kanal

Linda. Photo.

Kontakt

Bibliotekarie:
Linda Leveau

Telefon:
046-222 09 96

E-post:
linda [dot] leveau [at] sambib [dot] lu [dot] se