Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Ny student?

Var hittar jag det material jag behöver till min kurs?

Litteraturlistor hittar du på din institutions webbplats, alternativt på den portal som just din institution använder sig av. 
Du söker upp böckerna i bibliotekskatalogen Lovisa eller i LUBsearch för att se på vilken hylla de står eller om du vill beställa dem ifall de är utlånade. I LUBsearch kan du även söka efter artiklar.

Vad behöver jag för att kunna använda biblioteket?

Du behöver två saker för att kunna använda biblioteket och våra resurser maximalt: ett LU-kort och ditt studentkonto.

Ett LU-kort

för att låna och reservera böcker.

Som student använder du ditt LU-kort som lånekort. Här finns information om var och när du kan hämta ditt kort: https://lukortet.lu.se/

För att kunna använda LU-kortet som lånekort behöver du skapa ett bibliotekskonto och sedan komma till lånedisken på biblioteket för att aktivera LU-kortet som lånekort. Ta med legitimation.

Lånekortet gäller vid samtliga bibliotek vid Lund universitet. I den gemensamma bibliotekskatalogen Lovisa kan du se vid vilket bibliotek böckerna finns och var de finns. Du kan även reservera böcker med ditt lånekort via katalogen.

PIN-koden till ditt LU-kort finns här. Klicka på Logga in.

Ditt studentkonto 

för att logga in på wifi, våra datorer, skrivare samt för att nå våra databaser och artiklar hemifrån.

Alla studenter vid Lunds universitet får ett studentkonto när de börjar. Du använder det även för att logga in i Studentportalen och din studentmail.

Om du vill byta ditt lösenord kan du göra det själv. Om du förlorat dina inloggningsuppgifter beställ nya här.

Läs här om hur du kopplar upp dig mot Lunds universitets trådlösa nätverk.

Hur lånar jag och lämnar böcker?

På Sambib har vi en låneautomat där du själv kan låna och lämna dina böcker. Du kan också lämna böckerna på valfritt bibliotek vid Lunds universitet.

Det finns en transportservice mellan biblioteken vid Lunds universitet vilket gör att när du reserverar en bok i Lovisa kan du själv välja vilket bibliotek du vill hämta boken på.

Var vänder jag mig om jag har lässvårigheter?

Studenter med lässvårigheter kan få hjälp med att skaffa anpassad kurslitteratur. Biblioteken erbjuder även datorstöd i form av anpassade datorer.

Var kan jag sitta och plugga?

Biblioteket är en av de studiemiljöer som fakulteten erbjuder dig som pluggar här. På biblioteket finns några grupprum på andra våningen som du kan boka direkt i kalendern vid dörren, vi har datorarbetsplatser samt rum där det är möjligt att läsa i en tyst miljö.

Vägg i vägg med Sambib ligger Eden som också erbjuder platser att sitta och arbeta på, enskilt eller i grupp.

Sidansvarig: