Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sambib under Corona

Här kommer vi att lägga upp information om ändringar i vår service med anledning av Corona och Covid-19

Öppettiderna

Våra öppettider kan ändras med kort varsel. Kontrollera aktuella tider innan du kommer till biblioteket.

Aktuella öppettider ser du här

På biblioteket

Biblioteket är en av de studiemiljöer som fakulteten erbjuder dig som pluggar här. På biblioteket finns grupprum som du kan boka online eller direkt vid dörren, vi har även bokningsbara datorarbetsplatser samt rum där det är möjligt att läsa i en tyst miljö. Vi är dock tacksamma om du lånar och återlämnar böcker i automaten, och tänker på att hålla avstånd.

Studieplatser

Studieplatserna på biblioteket är främst avsedda för studenter. Det finns datorplatser som är bokningsbara.  Det finns även två rum för grupparbete som också är bokningsbara. 
För allas skull - respektera de anvisningar som finns i lokalerna.

Boka plats vid dator på Sambib

Boka grupprum på Sambib

Lånetider och förseningsavgifter

Biblioteken vid Lunds universitet har sedan den 15 september 2021 återgått till  till normala lånerutiner. Detta innebär att förseningsavgifter genereras på avgiftsbelagt material som återlämnas försent. Det maximala antalet automatiska omlån för kursböcker är 5 omlån. Lånetiderna är oförändrade och påminnelser skickas ut i vanlig ordning.

Om du inte kan komma till biblioteket

Du kan återlämna böcker genom att skicka dem per post, om du inte har möjlighet att lämna på annat sätt.
Om du är sjuk, i karantän, eller fast på grund av reserestriktioner så ber vi dig återlämna så snart förhållandena så tillåter. 

Du kan skicka ett ombud för att hämta dina beställda böcker. Ombudet behöver ha ditt lånekort och din legitimation samt sin egen legitimation med sig.

Vår adress hittar du här

Har du frågor?

Kontakta oss gärna via info [at] sambib [dot] lu [dot] se (info[at]sambib[dot]lu[dot]se). Svarstiderna kan vara längre än normalt, men vi gör vad vi kan för att svara inom ett dygn.

Under öppettiderna kan du också ringa oss, +46 46 222 09 90

Kontakt

E-post: info [at] sambib [dot] lu [dot] se

Telefon: 046-222 09 90