Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Skriva och publicera

Mycket av det akademiska hantverket handlar om att skriva och publicera sig. Sambib erbjuder olika former av stöd och service till dig som är student eller forskare vid fakulteten.

På följande sidor kan du läsa om bibliotekets stöd till dig som studerar eller forskar på fakulteten vad det gäller:

  • att hitta och skriva akademiska texter
  • hur man refererar korrekt och vilka hjälpmedel biblioteket erbjuder samt
  • olika former av publiceringsfrågor

Här hittar du också instruktioner och hjälp för studenter och anställda som skall registrera sina uppsatser (i LUP Student Papers) respektive forskningspublikationer (i LUCRIS). 

 

Doktorspromotion

Studentuppsatser

Alla studentuppsatser vid Samhällsvetenskapliga fakulteten ska registreras och publiceras i LUP Student Papers.

Vill du ha hjälp? Kolla in vår sida om publicering och om övrigt stöd för dig som pluggar på Samhällsvetenskapliga fakulteten.

Publicering av studentuppsatser

Forskningspublikationer

Det är obligatoriskt för forskare vid Lunds universitet att registrera sina vetenskapliga publikationer sedan 2002, enligt rektorsbeslut.

Registrering av vetenskapliga publikationer (PDF, 101 kB, ny flik)

Publicering av fulltexterna parallellt eller i efterhand är frivillig men rekommenderad. Läs mer om registrering i LUCRIS här:

Registrering i LUCRIS

Kontakt

E-post: info [at] sambib [dot] lu [dot] se

Telefon: 046-222 09 90