Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Skriva och publicera

Mycket av det akademiska hantverket handlar om att skriva och publicera sig. Sambib erbjuder olika former av stöd och service till dig som är student eller forskare vid fakulteten.

På följande sidor kan du läsa om bibliotekets stöd till dig som studerar eller forskar på fakulteten vad det gäller:

  • att hitta och skriva akademiska texter
  • hur man refererar korrekt och vilka hjälpmedel biblioteket erbjuder samt
  • olika former av publiceringsfrågor

Här hittar du också instruktioner och hjälp för studenter och anställda som skall registrera sina uppsatser (i LUP Student Papers) respektive forskningspublikationer (i LUCRIS). 

Doktorspromotion

Studentuppsatser

Alla studentuppsatser vid Samhällsvetenskapliga fakulteten ska registreras och publiceras i LUP Student Papers. Se fakultetens riktlinjer här. Vill du ha hjälp? Kolla in vår sida om publicering och om övrigt stöd för dig som pluggar på Samhällsvetenskapliga fakulteten.

Forskningspublikationer

Det är obligatoriskt för forskare vid Lunds universitet att registrera sina vetenskapliga publikationer sedan 2002, enligt rektorsbeslut. Publicering av fulltexterna parallellt eller i efterhand är frivillig men rekommenderad. Läs mer om registrering i LUCRIS här.

Sidansvarig: