Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskare

Bibliotekets stöd för dig som forskar på Samhällsvetenskapliga fakulteten

En forskare mäter ett barns hjärnaktivitet. Foto.

Vi på S-biblioteken (Sambib och Campus Helsingborgs bibliotek) erbjuder dig som forskare vid fakulteten stöd och service vad det gäller olika aspekter av din publicering och hela forskningsprocessen. Förutom att biblioteket hanterar informationsresurser, databaser samt samlingar som förhoppningsvis ska motsvara dina behov, erbjuder vi även avgiftsfria fjärrlån.

Beställa fjärrlån

Vi erbjuder dessutom

Nyanställd?

Få en introduktion till biblioteket

Kontakta gärna någon av oss i Team stöd till forskningen eller din kontaktbibliotekarie för att boka in ett tillfälle för introduktion till bibliotekets olika informationsresurser. Vi kan ge dig råd och stöd redan i uppstartsskedet av ditt forskningsprojekt, så att du kan komma igång och spara tid. Berätta vad du vill veta mer om så kan vi skräddarsy en introduktion till dig!

Din kontaktbibliotekarie

Låna böcker

LU-kortet är ditt lånekort. För att kunna använda LU-kortet som lånekort behöver du först registrera ett nytt konto i LUBcat och därefter komma till lånedisken på biblioteket för att aktivera det. Du kan sedan låna och lämna böcker på alla bibliotek vid Lunds universitet samt även beställa böcker för avhämtning till ditt närmaste bibliotek.

Delta i fakultetens doktorandkurs

Glöm inte att anmäla dig till fakultetens doktorandkurs "Kickstart to Academic Life: Information Management and Publication Process for Social Scientists" om du är ny doktorand vid Samhällsvetenskapliga fakulteten.

Anmäl dig till fakultetens doktorandkurs

Kontakt

Frågor?

Hör av dig på ref [at] sambib [dot] lu [dot] se (ref[at]sambib[dot]lu[dot]se)
eller direkt till:

Bibliotekarie:
maja [dot] carlson [at] sambib [dot] lu [dot] se (Maja Carlson)
Telefon: 046-222 09 94
ann-sofie [dot] zettergren [at] sambib [dot] lu [dot] se (Ann-Sofie Zettergren)
Telefon: 046-222 16 92