Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Forskare

Bibliotekets stöd för dig som forskar på Samhällsvetenskapliga fakulteten

Forsking

Vi på S-biblioteken (Sambib och Campus Helsingborgs bibliotek) erbjuder dig som forskare vid fakulteten stöd och service vad det gäller olika aspekter av din publicering och hela forskningsprocessen. Förutom att biblioteket hanterar informationsresurser, databaser samt samlingar som förhoppningsvis ska motsvara dina behov, erbjuder vi även avgiftsfria fjärrlån.

Vi erbjuder dessutom:

Nyanställd?

Kontakta gärna någon av oss i Team stöd till forskningen eller din kontaktbibliotekarie för att boka in ett tillfälle för introduktion till bibliotekets olika informationsresurser. Vi kan ge dig råd och stöd redan i uppstartsskedet av ditt forskningsprojekt, så att du kan komma igång och spara tid. Berätta vad du vill veta mer om så kan vi skräddarsy en introduktion till dig!

LU-kortet är ditt lånekort. För att kunna använda LU-kortet som lånekort behöver du först registrera ett nytt konto i LUBcat och därefter komma till lånedisken på biblioteket för att aktivera det. Du kan sedan låna och lämna böcker på alla bibliotek vid Lunds universitet samt även beställa böcker för avhämtning till ditt närmaste bibliotek.

Glöm inte att anmäla dig till fakultetens doktorandkurs "Kickstart to Academic Life: Information Management and Publication Process for Social Scientists" om du är ny doktorand vid Samhällsvetenskapliga fakulteten.

Sidansvarig:

Kontakt: stöd till forskare

Frågor?

Hör av dig på ref [at] sambib [dot] lu [dot] se
eller direkt till:

Bibliotekarie:
ann-sofie [dot] zettergren [at] sambib [dot] lu [dot] se (Ann-Sofie Zettergren)
Telefon: 046-222 16 92

maja [dot] carlson [at] sambib [dot] lu [dot] se (Maja Carlson)
Telefon: 046-222 09 94

sara [dot] rondahl [at] ch [dot] lu [dot] se (Sara Rondahl)
Telefon: 042- 35 65 73