Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Referenshanterings- program

Det finns ett flertal program du kan använda som kan underlätta hanteringen av referenser.
För dig som är forskare vid Lunds universitet finns programvarorna EndNote och RefWorks att tillgå på campuslicens, för att hjälpa dig med referenshantering. EndNote består av både ett program för din dator och ett webbgränssnitt, medan RefWorks är helt webbaserat. Programmen kan hjälpa dig att samla, organisera och infoga citeringar och referenslistor i dokument.

För installation av EndNote för dig som är anställd på Lunds universitet kontakta din IT-ansvarige som kan ladda ner programmet från LDC:s programserver. Om du är student kan du ladda ner programmet från Studentportalen.

För installation av RefWorks registrera dig här.  Använd din Lunds universitets-e-postadress.

Kurser

Om du behöver hjälp med att komma igång med programmen ges introduktionskurser av ansvariga bibliotekarier. Vi ger även individuell support vid behov. Se vårt program och hör av dig om du vill gå en kurs eller om du har andra frågor till ref [at] sambib [dot] lu [dot] se.

Sidansvarig:

Kontakt: stöd till forskare

Frågor?

Hör av dig på ref [at] sambib [dot] lu [dot] se
eller direkt till:

Bibliotekarie:
ann-sofie [dot] zettergren [at] sambib [dot] lu [dot] se (Ann-Sofie Zettergren)
Telefon: 046-222 16 92

maja [dot] carlson [at] sambib [dot] lu [dot] se (Maja Carlson)
Telefon: 046-222 09 94

sara [dot] rondahl [at] ch [dot] lu [dot] se (Sara Rondahl)
Telefon: 042- 35 65 73