Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Referenshanterings-program

Det finns ett flertal program du kan använda som kan underlätta hanteringen av referenser.

För dig som är forskare vid Lunds universitet finns programvarorna EndNote och RefWorks att tillgå på campuslicens, för att hjälpa dig med referenshantering. EndNote består av både ett program för din dator och ett webbgränssnitt, medan RefWorks är helt webbaserat. Programmen kan hjälpa dig att samla, organisera och infoga citeringar och referenslistor i dokument.

För installation av EndNote för dig som är anställd på Lunds universitet kontakta din IT-ansvarige som kan ladda ner programmet från LDC:s programserver. Om du är student kan du ladda ner programmet från Studentportalen.

Ladda ner EndNote från Studentportalen

För att kunna installera RefWorks och registrera dig så använd dig av din Lunds universitets-e-postadress.

Installation och registrering av RefWorks

Kurser

Om du behöver hjälp med att komma igång med programmen ges introduktionskurser av ansvariga bibliotekarier. Besök gärna vår onlinekurs i Endnote. Vi ger även individuell support vid behov. Se vårt program och hör av dig om du vill gå en kurs eller om du har andra frågor till ref [at] sambib [dot] lu [dot] se.

Besök gärna vår onlinekurs i Endnote

Våra program och kurser

Kontakt

Frågor?

Hör av dig på ref [at] sambib [dot] lu [dot] se
eller direkt till:

Bibliotekarie:
ann-sofie [dot] zettergren [at] sambib [dot] lu [dot] se (Ann-Sofie Zettergren)
Telefon: 046-222 16 92

maja [dot] carlson [at] sambib [dot] lu [dot] se (Maja Carlson)
Telefon: 046-222 09 94

sara [dot] rondahl [at] ch [dot] lu [dot] se (Sara Rondahl)
Telefon: 042- 35 65 73