Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Seminarier och kurser

Kommande seminarier för dig som forskar på Samhällsvetenskapliga fakulteten

Workshop om datahanteringsplaner

Har du ansökt om eller redan fått forskningsanslag från de stora svenska eller europeiska forskningsfinansiärerna och undrar hur du ska göra med din datahanteringsplan? Välkommen på en workshop med Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek, 6 december kl. 15.15-16.30 i sal G101 (Sociologen).

Att skriva en datahanteringsplan är ett tillfälle att tänka igenom hur du ska hantera dina data, såsom att samla in, organisera, lagra och spara dem. Vi kommer att visa LU:s verktyg för att skapa datahanteringsplaner, DMP Roadmap. På workshopen kan vi också diskutera saker som är bra att tänka på när man skriver en datahanteringsplan och svara på de frågor som ni har kring detta.

Anmäl ditt intresse till ref [at] sambib [dot] lu [dot] se, senast den 1 december. Hör gärna av dig med frågor i förväg.

Mer om datahanteringsplaner hittar du på våra sidor om forskningsdatahantering.

DMP Roadmap

 


Har du ett förslag på vad vi skulle kunna ge för kurs? Hör av dig till ref [at] sambib [dot] lu [dot] se.

Kontakt

Frågor?

Hör av dig på ref [at] sambib [dot] lu [dot] se
eller direkt till:

Bibliotekarie:
ann-sofie [dot] zettergren [at] sambib [dot] lu [dot] se (Ann-Sofie Zettergren)
Telefon: 046-222 16 92

daniel [dot] lind [at] sambib [dot] lu [dot] se (Daniel Lind)
Telefon: 046-222 09 94

sara [dot] rondahl [at] ch [dot] lu [dot] se (Sara Rondahl)
Telefon: 042- 35 65 73