Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Seminarier och kurser

Kommande seminarier för dig som forskar på Samhällsvetenskapliga fakulteten

Endnoteintroduktion online

Välkommen till en introduktionsworkshop i referenshanteringsprogrammet EndNote. Vi inleder med en genomgång i grunderna i EndNote för att du ska komma igång. Det kommer att finnas utrymme för frågor.

Var: Zoom
När: 7 december, klockan 10.00-12.00
Anmälan: Anmäl dig senast den 5 december genom att skicka ett mail till ref [at] sambib [dot] lu [dot] se

Innan worskhoppen

  • Försäkra dig om att du har EndNote 20 installerat på din dator. Kontakta servicedesk [at] lu [dot] se om du inte har det.
  • Titta gärna på de här två filmerna som ligger på vår öppna Canvaskurs för att bekanta dig med EndNote: Introduction to EndNote
  • Skapa gärna ett testbibliotek i EndNote och importera några artikelpdf:er genom att följa instruktionerna i filmerna.

Svar på många vanliga frågor och användbara filmer finns i vår ämnesguide och på Canvas.

Välkommen!


Litteratursökning och systematiska översikter – en workshop

Kom och få tips på användbara metoder för att täcka in din forskningsfråga och strategier för att strukturera och effektivisera dina litteratursökningar!

När: Torsdagen den 9 december, kl. 9.15-11 + en valfri extra timme
Var: Hus G (Sociologen), sal 125, Lund
Anmälan: Anmäl dig till workshopen genom att mejla ditt namn och din institution till ref [at] sambib [dot] lu [dot] sesenast den 6 december.

För vem?
Är du nyfiken på systematiska översikter och hur man går till väga för att söka litteratur på ett systematiskt sätt? Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek bjuder in dig som är doktorand, postdoc eller forskare till en workshop om systematiska litteraturöversikter, torsdagen den 9 december kl. 9.15-12 (sista timmen är frivillig). Inga förkunskaper krävs för att delta!

Hur?
Workshoppen blandar teori och praktik och tanken är att du ska få en introduktion till att använda metoden och verktygen för att bedöma om något av verktygen för ett systematiskt söksätt kan vara användbara för att effektivisera din egen informationssökning. De två första timmarna av workshoppen (kl. 9.15-11) ägnas åt presentation och övningar, medan den sista timmen kl. 11-12 är tänkt som extra tid för dig som vill stanna kvar och söka mer eller har frågor till oss bibliotekarier. Workshoppen ges på engelska eller svenska, beroende på deltagare.

Frågor?
Vi som håller i workshoppen är Sara Rondahl (Campus Helsingborgs bibliotek) och Maja Carlson (Sambib). Har du frågor i förväg, hör gärna av dig. Är du är intresserad, men av någon anledning inte kan delta, meddela oss gärna för framtida planering. Du kan kontakta oss via mejl:

Maja Carlson – maja [dot] carlson [at] sambib [dot] lu [dot] se
Sara Rondahl – sara [dot] rondahl [at] ch [dot] lu [dot] se


Har du ett förslag på vad vi skulle kunna ge för kurs? Hör av dig till ref [at] sambib [dot] lu [dot] se.

Kontakt

Frågor?

Hör av dig på ref [at] sambib [dot] lu [dot] se
eller direkt till:

Bibliotekarie:
ann-sofie [dot] zettergren [at] sambib [dot] lu [dot] se (Ann-Sofie Zettergren)
Telefon: 046-222 16 92

maja [dot] carlson [at] sambib [dot] lu [dot] se (Maja Carlson)
Telefon: 046-222 09 94

sara [dot] rondahl [at] ch [dot] lu [dot] se (Sara Rondahl)
Telefon: 042- 35 65 73