Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Att skriva och referera

Att tänka på

När du skriver vetenskapliga texter är det viktigt att du följer den tradition som gäller för ämnet ifråga. Detta gäller oavsett om det rör sig om en uppsats eller andra vetenskapliga texter.

När du skriver en akademisk text:

  • Grundar du ditt eget arbete på vad andra författare kommit fram till och du måste också vara mycket noga med att skilja ditt eget bidrag från andras.
  • Gör du kopplingar till andra författare genom hänvisningar i texten, referenser, som sedan återfinns i referenslistan.
  • Refererar du alltid på ett korrekt sätt.
  • Är det aldrig tillåtet att kopiera, fabricera eller manipulera dina data.

Hjälp och stöd kring referenshantering

Om du vill ha stöd, råd eller tips när det handlar om referenshantering bör du först kolla i våra ämnesguider och med din institution om de har några speciella instruktioner. I varje ämnesguide finns avsnitt som berör referenshantering. Vi har även en speciell guide "Reference Management" som tar upp referenshantering och referenshanteringsprogram.

Du är välkommen att höra av dig till din kontaktbibliotekarie om du vill veta mer om hur du citerar och skriver referenser. Använd gärna formuläret nedan för att boka tid.

Hjälp och stöd kring akademiskt skrivande

Om du behöver hjälp och stöd med det praktiska skrivandet kan du vända dig till Studieverkstaden. De erbjuder individuell handledning samt kortare kurser i studieteknik, akademiskt skrivande och talträning.

Om du skriver på engelska och vill ha hjälp och stöd med det praktiska skrivandet kan du vända dig till Academic Support Center.

Sidansvarig: