Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hitta rätt via ämne

Ett spröjsat fönster som symboliserar olika perspektiv. Foto.

Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek har utarbetat ett flertal ämnesguider, se länkarna nedan. Som student, forskare eller lärare kan du använda ämnesguiderna som utgångspunkt för dina ämnesrelaterade frågor. Ämnesguiderna innehåller viktiga länkar till såväl databaser och fria resurser som material om akademiskt skrivande och vetenskaplig publicering.

Ämnesguider

Andra guider

 • Att söka vetenskapligt material
  En guide med olika tips om hur du kan gå tillväga när du söker material.
 • Research Methods & Encyclopedias in Social Sciences
  En guide med förslag på litteratur inom exempelvis kvalitativ och kvantitativ metod, intervjumetodik och statistik samt länkar till encyklopedier inom samhällsvetenskap.
 • Reference management
  En guide om referenshantering, där vi bland annat samlar vanliga frågor och lathundar till programmet EndNote.
 • Talboksguiden
  Studenter med lässvårigheter kan använda inlästa talböcker i sina studier. Information om hur man får tillgång till servicen och hur man använder talböcker finns i Talboksguiden.