Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Artiklar och tidskrifter

För att söka efter artiklar och tidskrifter kan du använda dig av flera olika tjänster, där du hittar materialet i fulltext eller får en referens till en artikel i en tryckt tidskrift.

 

Tidskrifter. Foto.

Elektroniska tidskrifter

För att söka efter artiklar använder du LUBsearch. Om du söker en specifik tidskrift kan du söka i LUBcat för att få en länk till tidskriftens webbplats. Du kan också hitta de elektroniska tidskrifterna i ePublications som hör ihop med LUBsearch.

LUBsearch

För att söka på e-tidskriftens titel använder du ePublications

Tryckta tidskrifter

I bibliotekskatalogen LUBcat hittar du de tryckta tidskrifter som finns vid biblioteken vid Lunds universitet, och får information om var de finns. I LUBcat kan du inte söka efter enskilda artiklar.

På Sambib finns de tryckta tidskrifterna i öppna hyllor på andra våningen i biblioteket. Du får läsa tidskrifterna på biblioteket - de kan inte lånas hem.

Vill du söka efter enbart svenska artiklar kan du exempelvis använda databasen Artikelsök eller Retriever Research. Söker du efter artiklar på engelska använder du LUBsearch.

Artikelsök - databas för svenska artiklar

Retriever Research - nordisk nyhetsdatabas 

Saknas artikeln vid Lunds universitet kan du leta upp tidskriften i Libris och sedan göra en fjärrlånebeställning.

Libris - den nationella bibliotekskatalogen

Fjärrlån via Sambib

Enstaka artiklar som publicerats i våra tryckta tidskrifter kan du beställa via tjänsten Lubito. Du kan söka fram tidskriften och fylla i ett beställningsformulär. Sedan får du artikeln per mejl i pdf-format.

Lubito - skannade artiklar ur Universitetsbibliotekets samlingar

Dagstidningar

Det finns flera sätt att söka efter artiklar i dagstidningar. För mer information läs om dagstidningar på Universitetsbibliotekets sida.

Kontakt

E-post: info [at] sambib [dot] lu [dot] se

Telefon: 046-222 09 90