Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Avhandlingar och forskningspublikationer

Avhandlingar vid Samhällsvetenskapliga fakulteten

Forskare vid Lunds universitet publicerar en mängd olika publikationer varje år, till exempel avhandlingar, böcker, artiklar i vetenskapliga tidskrifter, rapporter och konferensbidrag. Böcker och artiklar hittar du genom vår bibliotekskatalog LUBcat och genom LUBsearch.

Grått material

Mycket av det material som produceras i forskningsprocessen är av typen grått material. Grått material är ofta svårt att hitta eftersom det inte alltid är publicerat via de vanliga kanalerna som ett förlag eller i en tidskrift. Du kan dock hitta referenser, och i vissa fall fulltext, till dessa publikationer genom att söka i Forskningsportalen.

SwePub ger dig möjlighet att söka bland samma typ av material, som publicerats vid andra svenska lärosäten.

Publikationsserier vid Samhällsvetenskapliga fakulteten

Letar du efter någon särskild rapportserie eller avhandlingsserie? Vi har sammanställt en lista med publikationsserier utgivna vid institutioner och avdelningar på Samhällsvetenskapliga fakulteten. Här kan du se vilket ISSN serien har och vilken institution du bör kontakta för att få mer information.

Publikationsserier utgivna vid institutioner och avdelningar på Samhällsvetenskapliga fakulteten (PDF 84kB)

Sidansvarig: