Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Böcker

När du söker böcker kan du använda dig av LUBsearch, bibliotekskatalogen LUBcat eller vår nationella bibliotekskatalog Libris.

Böcker

Böcker vid Lunds universitets bibliotek

LUBcat är den gemensamma katalog för biblioteken vid Lunds universitet. I LUBcat hittar du information om tryckt material som böcker, tidskrifter och rapporter men även e-böcker. Här ser du också på vilket bibliotek vid Lunds universitet materialet finns och om det är tillgängligt. Du kan beställa material från ett bibliotek och hämta det på ett annat.

Även i LUBsearch kan du hitta våra böcker. LUBsearch är vår gemensamma ingång till bibliotekets samlade resurser. Förutom samma material som du också finner i LUBcat har du tillgång till bibliotekets digitala resurser. I LUBsearch har du fler sökmöjligheter i jämförelse med LUBcat.

Det händer att äldre svensk litteratur (tryckt före 1957) inte finns med i LUBcat. Sådant material går att beställa via Universitetsbiblioteket.

Böcker vid andra svenska bibliotek

I Libris hittar du information om tryckt material som böcker, tidskrifter och rapporter men även e-böcker vid samtliga forskningsbibliotek och större folkbibliotek i Sverige. Genom fjärrlån via ditt bibliotek kan du beställa material som finns någon annanstans i världen. Du får också gärna lämna inköpsförslag på böcker som inte finns på biblioteken.

Talböcker

Du som har någon form av lässvårigheter och behöver talböcker, är välkommen till biblioteket för information och hjälp. Läs mer om talböcker här.

Sidansvarig: