Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Referenshanteringsprogram

Det finns ett flertal program du kan använda som kan underlätta hanteringen av referenser.

För dig som är forskare vid Lunds universitet finns programvaran EndNote att tillgå på campuslicens, för att hjälpa dig med referenshantering. EndNote består av både ett program för din dator och ett webbgränssnitt. Vi kan också ge support till Zotero, som är en öppen programvara för referenshantering. Programmen kan hjälpa dig att samla, organisera och infoga citeringar och referenslistor i dokument.

För installation av EndNote för dig som är anställd på Lunds universitet kontakta din IT-ansvarige som kan ladda ner programmet från LDC:s programserver. Om du är student kan du ladda ner programmet från Studentportalen.

Ladda ner EndNote från Studentportalen

För att kunna installera Zotero, gå till Zoteros webbplats och ladda ner programvaran gratis.

Ladda ner Zotero från zotero.org

 

Kurser

Om du behöver hjälp med att komma igång med programmen ges introduktionskurser av ansvariga bibliotekarier. Besök gärna vår onlinekurs i Endnote. Vi ger även individuell support vid behov. I nuläget erbjuder vi inga kurser i Zotero. Se vårt program och hör av dig om du vill gå en kurs eller om du har andra frågor till ref [at] sambib [dot] lu [dot] se.

Besök gärna vår onlinekurs i Endnote

Våra program och kurser

Kontakt

Frågor?

Hör av dig på ref [at] sambib [dot] lu [dot] se (ref[at]sambib[dot]lu[dot]se)
eller direkt till:

Bibliotekarie:
maja [dot] carlson [at] sambib [dot] lu [dot] se (Maja Carlson)
Telefon: 046-222 09 94
ann-sofie [dot] zettergren [at] sambib [dot] lu [dot] se (Ann-Sofie Zettergren)
Telefon: 046-222 16 92