Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Referenshanterings-program

Referenshantering är viktigt för alla som skriver en vetenskaplig text eftersom det är genom hänvisningar i texten som du kan visa varifrån du hämtat kunskap och ställa olika teorier mot varandra. Referenslistans utformning är viktigt eftersom läsare av din text behöver kunna förhålla sig till dina källor samt hitta dem.

Det finns ett flertal program man kan använda som kan underlätta hanteringen av referenser. För dig som är student eller anställd vid Lunds universitet finns EndNote och RefWorks att tillgå på campuslicens. Programmen fungerar lite olika och du kan läsa mer om dem i vår guide Reference Mangement.

 

Kontakt

E-post: ref [at] sambib [dot] lu [dot] se

Telefon: 046-222 09 90