Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

På Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek finns en mängd resurser som vänder sig till dig som är intresserad av att söka information inom våra ämnesområden.

Studenter i datorsalen, Foto: Johan Bävman

Hitta rätt material

LUBsearch är den samlade ingången till både elektroniskt och tryckt material vid Lunds universitet. Stora delar av det elektroniska materialet finns i fulltext och med student- eller LU-konto kommer du åt det var du än befinner dig.

LUBsearch - söktjänsten för tryckt och elektroniskt material

Om du vet inom vilket ämne du letar information, prova då att gå vägen via våra ämnesguider. Är du istället intresserad av att hitta material av en särskild sort, exempelvis böcker, dagstidningar eller avhandlingar kan du välja vägen via materialtyp.

Ämnesguider - resurser och tips inom respektive ämne

I LUBcat hittar du information om tryckt material som böcker, tidskrifter och rapporter men även e-böcker. Här ser du också på vilket bibliotek vid Lunds universitet materialet finns och om det är tillgängligt. Du kan beställa från ett bibliotek inom Lunds universitet och hämta materialet på ett annat.

LUBcat - bibliotekskatalogen

Hittar du inte det du söker?

Om du inte hittar det du behöver kan vi hjälpa dig. Besök bibliotekets informationsdisk, boka en bibliotekarie eller kontakta oss på mejlen. Vi är här för dig!

Boka en bibliotekarie

Om vi saknar det du är ute efter kan du genom Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek fjärrlåna material som finns någon annanstans i världen.

Fjärrlån

Du får också gärna lämna inköpsförslag på böcker som inte finns på biblioteket.

Lämna inköpsförslag

Kontakt

E-post: info [at] sambib [dot] lu [dot] se

Telefon: 046-222 09 90