Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Avhandlingar och forskningspublikationer

Avhandlingar vid Samhällsvetenskapliga fakulteten. Foto.

Forskare vid Lunds universitet publicerar en mängd olika publikationer varje år, till exempel avhandlingar, böcker, artiklar i vetenskapliga tidskrifter, rapporter och konferensbidrag. Böcker och artiklar hittar du genom vår bibliotekskatalog LUBcat och genom LUBsearch.

LUBcat - bibliotekskatalogen

LUBsearch - söktjänsten för tryckt och elektroniskt material

Grått material

Mycket av det material som produceras i forskningsprocessen är av typen grått material. Grått material är ofta svårt att hitta eftersom det inte alltid är publicerat via de vanliga kanalerna som ett förlag eller i en tidskrift. Du kan dock hitta referenser, och i vissa fall fulltext, till dessa publikationer genom att söka i Forskningsportalen.

SwePub ger dig möjlighet att söka bland samma typ av material, som publicerats vid andra svenska lärosäten.

Forskningsportalen - Lunds universitets forskning

Swepub - vetenskaplig publicering vid svenska lärosäten

Publikationsserier vid Samhällsvetenskapliga fakulteten

Letar du efter någon särskild rapportserie eller avhandlingsserie? Vi har sammanställt en lista med publikationsserier utgivna vid institutioner och avdelningar på Samhällsvetenskapliga fakulteten. Här kan du se vilket ISSN serien har och vilken institution du bör kontakta för att få mer information.

Publikationsserier utgivna vid institutioner och avdelningar på Samhällsvetenskapliga fakulteten (PDF 84kB, Ny flik)

Kontakt

E-post: info [at] sambib [dot] lu [dot] se

Telefon: 046-222 09 90