Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lånekort

För att kunna låna vid Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek måste du ha ett lånekort.

Studenter och anställda använder sitt LU-kort. Övriga användare får lånekort på biblioteket.

Lånekortet, som är gemensamt för alla bibliotek vid Lunds universitet, använder du när du lånar.

Skaffa lånekort

Studenter och anställda: Hämta ditt LU-kort på en kortstation. För att kunna använda LU-kortet som lånekort behöver du först registrera ett nytt konto i LUBcat.

Läs om kortstationer på LU-kortets hemsida

Övriga: Gå till något av biblioteken vid Lunds universitet för att hämta ut ditt lånekort. Ta med giltig fotolegitimation. 

Här finns biblioteken vid Lunds universitet

Saknar du svenskt person- eller samordningsnummer, och inte heller är gäststudent eller gästforskare, så behöver du utöver fotolegitimation även ta med dig en ifylld borgensförbindelse samt din borgensman, som i sin tur måste kunna legitimera sig. Borgensmannen måste ha fyllt 18 år och vara bosatt i Sverige, och får inte vara anställd vid något av biblioteken vid Lunds universitet.

Borgensförbindelse (PDF, Ny flik)

Distansstudent

Hur du som är distansstudent skaffar lånekort finns att läsa här

Förlorat lånekort

Om du förlorar ditt lånekort, anmäl detta så fort som möjligt till biblioteket. Som låntagare är du ansvarig för alla dina lån som är registrerade på ditt lånekort.

Pin-kod

Alla LU-kort har en pin-kod. Den går inte att byta.

Pin-koden hittar du på LU-kortets hemsida

Logga in med ditt student- eller anställdkonto.

Om du inte är student eller anställd vid Lunds universitet får du din pin-kod på biblioteket. Du kan byta den via ditt konto i LUBcat.

Kontakt

E-post: info [at] sambib [dot] lu [dot] se

Telefon: 046-222 09 90