Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

LUCRIS

LUCRIS och universitetets Forskningsportal

Forskningsportalen/Research Portal har fått nytt utseende

Den 19 oktober uppgraderades Lunds universitets forskningsportal och fick nytt utseende. Den nya portalen innehåller en hel del nya funktioner och visuella inslag, till exempel visas nätverkskartor för att illustrera samarbeten inom och utanför Lunds universitet på både person- och organisationsnivå. Sökfunktionaliteten är förbättrad och maskingenererade så kallade Fingerprints och PlumX Altmetrics läggs automatiskt till på olika nivåer.

Som användare behöver du inte göra något särskilt om du är nöjd med hur det ser ut. På medarbetarwebben kan du även läsa om hur inmatningsgränssnittet för personprofilen i LUCRIS ändrar utseende och vilka inställningar du själv kan påverka i det nya publika gränssnittet.

På Medarbetarwebben finns mer information och en film som visar de nya funktionerna (ny flik).

 

Med forskningsinformationssystemet LUCRIS samlar du in och synliggör olika aspekter av ditt arbete som forskare.

Världskarta. Illustration.

Genom att registrera information om dina olika aktiviteter (både inom akademin och i relation till den tredje uppgiften), projekt och publikationer bidrar du till att Lunds universitet kan tillhandahålla en databas som ger rik information om forskningen som bedrivs här. Denna information kan hittas i Lunds universitets forskningsportal och användas av kollegor såväl inom som utanför universitetet, media och intresserad allmänhet. Administratörer av systemet kan dessutom ta ut rapporter ur LUCRIS för att sammanställa information om fakultetens forskning och titta på denna ur olika perspektiv.

LUCRIS är inmatningsgränssnittet medan Forskningportal är den publika portalen.

LUCRIS

Forskningportalen

Fakultetens miniminivå

Har du uppdaterat din profil i LUCRIS enligt miniminivån för Samhällsvetenskapliga fakulteten?

Läs fakultetens information om hur du uppdaterar din profil i LUCRIS

Support LUCRIS

Frågor?

Kontakta Servicedesk [at] lu [dot] se 

Besvarar gör:

Bibliotekarie:
ann-sofie [dot] zettergren [at] sambib [dot] lu [dot] se (Ann-Sofie Zettergren)
Telefon: 046-222 16 92

maja [dot] carlson [at] sambib [dot] lu [dot] se (Maja Carlson)
Telefon: 046-222 09 94

sara [dot] rondahl [at] ch [dot] lu [dot] se (Sara Rondahl)
Telefon: 042- 35 65 73